• Свеж
Општи Меѓународни HP Галон Масло-Подмачкување Доли Воздух Компресор

Општи Меѓународни HP Галон Масло-Подмачкување Доли Воздух Компресор

DEN 2063.84

Од стока
Во магацинот

ОПШТИ МЕЃУНАРОДНИ компресори за воздух со цилиндри Од цврсто леано железо се изградени за да ги издржат строгостите на домот, фармата и работното место. Дизајнирани имајќи ги предвид тешките корисници, повеќето модели се преносливи и се дизајнирани за рачно носење или се на тркала. AC1104 Е Идеален за бришење прашина, инфлација, четкање на воздухот, заковување на завршна обработка и може да работи со воздушни крцкалки, мали ударни клучеви, воздушни чекани и пиштоли за прскање. Покрај тоа, моќниот AC1104 СО 2 КС Е доволно силен за да работи со мали брусилки и сандери. Тоа е 11 Литри, компактниот вертикален резервоар зазема помалку простор во вашата гаража или продавница. Горната гумена рачка за држење и преголемите тркала од 6 инчи го олеснуваат движењето од една на друга работа. Работејќи на 6 CFM на 40 PSI и 4,8 CFM на 90 PSI, овој мал компресор спакува удар! Автоматска термичка заштита штитници за преоптоварување од нисконапонски капки и пренапони на струја. Компресорите од изведувач може да се користат за огромен број цели, но првенствено се дизајнирани да напојуваат пиштоли за нокти. Вертикален Резервоар ОД 2 КС - 11 Литри, подмачкан со масло, Цилиндар Со Единечна пумпа Од ЦВРСТО леано железо, Стакло За видување Масло. Испорака на воздух : 6 CFM на 40 PSI, 4,8 CFM на 90 PSI, Максимален Притисок : 115 PSI, дежурен циклус : 50/50 (вклучено/исклучено). Преголеми 6 инчи. нема рамни тркала и рачка за преносливост зад влечење, стабилизатор на гумени стапала. Мотор : 1500 W, 120 V, 60 Hz, Засилувачи : 12.5, Без Брзина На Оптоварување : 3400 ВРТЕЖИ во МИНУТА, Автоматско Стартување/Запирање. Брзо поврзување, Двојни Мерачи за контролиран воздушен притисок, големина На Излезот : 3/8 инчи. ИД. Директна Погонска Пумпа, термички заштитник за преоптоварување и сигурносен вентил. ЦСА Наведени, Цврст Резервоар Во Прав Обложени. Производствените капацитети се сертифицирани СПОРЕД Меѓународните стандарди ISO9001 и ISO14001.

Детални спецификации

Додатоци на производи